Dierenweide

De werkgroep Dierenweide houdt zich bezig met het beheer van de dierenweide. Het doel van de dierenweide is om kinderen in de wijk te leren omgaan met verschillende dieren. De dierenweide is regelmatig open voor bezoek. Zie daarvoor het bord bij de ingang.
Op woensdagmiddag is de Dierenweide open van 14:00 – 15:00 uur.

Op paaszaterdag is er het traditionele eieren zoeken.
In het najaar is het op 4 oktober Dierendag. Ook deze dag laat de werkgroep niet ongemerkt voorbij gaan. Foto’s daarvan staan in het FotoAlbum bij werkgroepen > Stinsweide

Tot ons grote verdriet worden er soms nieuwe (huis)dieren gewoon over het hek gezet. De vrijwilligers weten vaak geen raad met deze extra dieren; het kost extra voer, er moet een onderkomen voor ze zijn, en ziektes liggen op de loer.
Daarom een dringend verzoek: laat het beheer van de dieren over aan de werkgroepleden. U doet ons geen plezier met een ongenood dier !!

De werkgroep doet op advies van de dierenarts een beroep op de bewoners de dieren buiten de openingstijden niet te voederen.

De Stinsweide is ook op facebook te volgen.

De werkgroep is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die één of meerdere ochtenden de dieren willen voeren en de hokken schoonmaken. Wilt u helpen? Neem contact op met een van de mensen die u aan het werk ziet in de weide.

Onderstaande sponsoren helpen ons om ook in 2017 de dierenweide open te houden.